Hopp til hovedinnhold

Utstilling

Utstillingen «Jeg spørger helst» tar deg med på et dypdykk inn i den bemerkelsesverdige tankeverdenen til Henrik Ibsen.

Fra 28. februar kan du oppleve nyheter i utstillingen. Her vil du få se gjenstander som formet Henrik Ibsens hverdag og som vitner om hans betydelige bidrag til litteraturen.

 • 1/1
  Stian Nybru

Utstillingens tittel er hentet fra Ibsens eget dikt Et rimbrev og gir en inngangsport til forståelsen av Ibsens utforskning og nysgjerrighet. Ibsen var en spørrende sjel, og stilte spørsmål ved samfunnet, moral og menneskets natur.

Sitatet gir også en ramme for å dykke inn i Ibsens verk der det ikke bare blir stilt spørsmål, men der også tid, rom og menneskelig psykologi blir utforsket.

HENRIK IBSEN
Et rimbrev

Glimt av Ibsens liv

Åpnet 28. februar 2024

I denne delen av utstillingen finner du gjenstander som formet Henrik Ibsens hverdag og som bærer vitnesbyrd om hans betydelige bidrag til litteraturen. Her kan du blant annet se Ibsens ikoniske hatt og frakk, Ibsens førsteutgaver, medaljer og ordner, samt hans personlige penner og skriveutstyr. 

 • 1/1
  Stian Nybru

Ibsens verker

Åpnet 1. juli 2023

Gjør et dypdykk ned i 10 av Ibsens verker, blant annet «Vildanden», «Hedda Gabler» og «Et dukkehjem». Her kan du også bli bedre kjent med de to dramaene som Ibsen skrev i leiligheten her i Arbins gate: «John Gabriel Borkmann» (1896) og «Når vi døde vågner» (1899).

Utstillingen er interaktiv med lyd og Ibsen-quiz, og i vårt 360 graders filmrom kan du drømme deg bort i Ibsens verden. 

 • 1/3
  Stian Nybru
 • 2/3
 • 3/3
  Stian Nybru

Velkommen!

Museum24:Portal - 2024.05.06
Grunnstilsett-versjon: 1