Hopp til hovedinnhold

Utstilling: «Jeg spørger helst»

Utstillingen tar deg med på et dypdykk inn i den bemerkelsesverdige tankeverdenen til Henrik Ibsen. Bli kjent med Ibsens verker og se gjenstander som formet Henrik Ibsens hverdag.

 • To kvinner ser på et moderne maleri av Ibsen.
  1/1
  Stian Nybru

Utstillingens tittel er hentet fra Ibsens eget dikt Et rimbrev og gir en inngangsport til forståelsen av Ibsens utforskning og nysgjerrighet. Ibsen var en spørrende sjel, og stilte spørsmål ved samfunnet, moral og menneskets natur.

HENRIK IBSEN
Et rimbrev

Ibsens verker

Sitatet gir en ramme for å dykke inn i Ibsens verk der det ikke bare blir stilt spørsmål, men der også tid, rom og menneskelig psykologi blir utforsket.

I utstillingen gjør vi et dypdykk ned i 10 av Ibsens verker, blant annet «Vildanden», «Hedda Gabler» og «Et dukkehjem». Her kan du også bli bedre kjent med de to dramaene som Ibsen skrev i leiligheten her i Arbins gate: «John Gabriel Borkmann» (1896) og «Når vi døde vågner» (1899).

Glimt av Ibsens liv

I utstillingen finner du også gjenstander som formet Henrik Ibsens hverdag og som bærer vitnesbyrd om hans betydelige bidrag til litteraturen. Her kan du blant annet se Ibsens ikoniske hatt og frakk, Ibsens førsteutgaver, medaljer og ordner, samt hans personlige penner og skriveutstyr. 

Utstillingen er interaktiv med lyd og Ibsen-quiz, og i vårt 360 graders filmrom kan du drømme deg bort i Ibsens verden. 

Velkommen!

 • En kvinne ser på Ibsens medaljer i et monter
  1/4
  Stian Nybru
 • En kvinne hører på en audioopplevelse i utstillingen.
  2/4
  Stian Nybru
 • Ibsens verker presenteres i vårt 360 graders filmrom
  3/4
  Stian Nybru
 • En interaktiv skjerm med quiz i utstillingen.
  4/4
  Cathrine Øiom
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2