Tips til teaterbesøket

Vi er så glade for at du har valgt å besøke oss. For mange er det å gå i teater noe en kanskje ikke gjør så ofte. Her kommer derfor noen tips slik at besøket på IBSEN Museum & Teater blir så bra som mulig for alle.

Må jeg forberede meg?

Nei, det behøver du ikke. Men mange liker å lese litt om stykket før de kommer så de vet litt mer hva det handler om, men nødvendig er det ikke.

Hva skal jeg ha på meg?

Det er ikke kleskode på teater. Noen liker å pynte seg og benytter anledningen til å gjøre litt ekstra ut av det, andre kommer i jeans og t-skjorte.

Store vesker

Garderoben vår er ubemannet, men vi har låsbare skap om du har store vesker eller mange poser. Det er ikke så lurt å ta dette med inn i salen da det kan bli trangt når noen skal forbi for å finne setet sitt.

Kom i tide

Teaterforestillinger starter nokså presist. Det kan bety at kommer du for sent kan du oppleve at vertene venter med å slippe deg inn til det passer inn i forestillingen, eller i verste fall kommer du ikke inn før pausen. Det er veldig forstyrende både for publikum og skuespillerne om en hel rad må begynne å reise seg for at du skal finne plassen din. 

Teatersalen vår er ikke stor, så her kommer du tett innpå scenen og det som skjer der. Vi åpner som regel 30 minutter før forestilling starter, så kom heller tidlig, og se utstillingen vår.

Hva med mat og drikke?

Du kan ta med drikke inn i salen, og vi selger drikke både før forestilling og i pausen. Mat derimot selger vi ikke, og du kan heller ikke ta med mat inn i salen om du har med deg det.

Toalettbesøk

Vi anbefaler å besøke toalettet før forestilling. Så går du ikke glipp av et sekund av forestillingen. Det er også veldig forstyrrende for alle med trafikk inn og ut mellom radene. Men om det er slik at du må ut vil vertene slippe deg inn igjen når det passer i forestillingen. Du finner toalettene i underetasjen, og HC-toalett i 1.etg.

Telefonen i flymodus, eller helt av

Ingenting er så forstyrrende som lys og lyd fra telefon. Legg vekk telefonen helt og heller konsentrer deg om det som foregår på scenen. Skuespillerne legger ned en durabelig innsats for at du skal bli moret, berørt og engasjert.

133 publikummere

Forhåpentligvis er du ikke alene i salen, og er det utsolgt er det 133 forventningsfulle publikummere som har betalt for en teateropplevelse. Det kan nok være at du får lyst til å kommentere og diskutere det som skjer på scenen, vent med det til etterpå. 

Vi vil gjerne ha ett engasjert publikum, og blir veldig glad om det prates om forestillingen i pausen, etter forestilling og på sosiale media.

Kan jeg ta bilder under forestillingen?

Det er ikke lov ta bilder under forestillingen, skulle det være ok vil det i tilfelle bli informert om det på forhånd. Dessuten vil ikke bildene dine bli i nærheten så bra som opplevelsen av å se forestillingen der og da.

Len deg tilbake og gled deg over å være i teater

Endelig skal du få valuta for billetten du har kjøpt, så len deg tilbake i setet og bli med på teateropplevelsen. Lender du deg framover kan det bli vanskelig for andre å se.

Når skal jeg klappe?

Det er vanlig å klappe når pausen kommer og når forestillingen er ferdig. Er det et musikkinnslag kan det hende en sjelden gang at publikum klapper, bare følg hva de andre gjør.