Hopp til hovedinnhold

Når vi døde våkner

Forestillingen ble produsert av anerkjente Det Norske Ibsenkompaniet stiftet av Kåre Conradi, og hadde premiere på Coronet Theatre i London. De høstet glitrende kritikker og tok med seg produksjonen på en liten Norgesturné.

Produksjonen er regissert av den anerkjente norske regissøren Kjetil Bang Hansen, og er hans første produksjon i Storbritannia. Den har en norsk- og engelskspråklig rollebesetning, og fremføres på norsk med innslag av engelsk.

Medvirkende er Ragnhild Gudbrandsen, kjent for mange fra HBO-serien Beforeigners, og Øystein Røger sist sett i kritikerroste Pørni på norsk TV. Kikki Stormo stepper inn som Maia, rollen bekledd av Andrea Bræin Hovig i London. Rollebesetningen som drar på turné rundes av med Eric Todd, kjent fra Blue Bloods og Golden Globe-nominerte The Sinner, samt Sara Beranek.

 - Denne stille og destillerte versjonen av Ibsens aller siste stykke har truffet hjertene til både publikum og anmeldere i London og nå gleder jeg meg til å vise den her hjemme i Norge, sier Kåre Conradi, kunstnerisk leder for Det Norske Ibsenkompaniet.

Når vi døde våkner er Ibsens siste skuespill, det blir av mange sett på som et slags farvel og som en av hans mest selvutleverende tekster. Man kan også se klare paralleller til dagens samfunn hvor man skal gjenfinne livet etter koronaepidemien.

Hva skjer når du møter igjen den store kjærligheten du så bittert lot gå? Irene stod modell for billedhoggeren Arnold Rubeks store arbeid, som i sin tid gjorde ham verdensberømt. Han gjengjeldte aldri hennes kjærlighet, men giftet seg med en annen. Å la henne gå var hans største feiltrinn. Etter at de skiltes mistet han sin skaperkraft. Men under et sommeropphold i Norge, etter mange år i utlandet, observerer Rubek en mystisk kvinne i parken ved nattestid. Det er den samme Irene han forlot for mange år siden.

 • En mann og en kvinne sitter på bakken.
  1/4
 • En mann sitter på gulvet.
  2/4
 • En mann sitter på en stol med avisen i faget.
  3/4
 • En kvinne sitter på bakken
  4/4

Skuespillere

Maia Rubek - KIKKI STORMO
Arnold Rubek - ØYSTEIN RØGER
Irene von Satow - RAGNHILD MARGRETHE GUDBRANDSEN
Ulfhjem - ERIC TODD
Nonnen - SARA BERANEK 

Kunstnerisk lag

Regissør: KJETIL BANG HANSEN
Scenograf og kostymedesigner: MAYOU TRIKERIOTI
Lysdesigner: AMY MAE
Komponist og lyddesign: PETER GREGSON

Produsert av

Det Norske Ibsenkompaniet

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2