Hopp til hovedinnhold

Når vi døde våkner

Kritikersuksess fra London kommer IBSEN Museum & Teater

Anerkjente Det Norske Ibsenkompaniet stiftet av Kåre Conradi hadde nylig premiere på Coronet Theatre i London. De høstet glitrende kritikker for Henrik Ibsens When We Dead Awaken/Når vi døde våkner og tar nå med seg produksjonen på en liten Norgesturné.

Norgespremiere på Når vi døde våkner blir i Sandnes kulturhus 21 april, med påfølgende forestillinger i Bergen (23/4) og Kristiansand (27/4) før turneen avsluttes på den nye scenen i IBSEN Museum & Teater i Oslo. Forestillingen blir å se i Oslo i to uker fra 27 mai til 12 juni 2022.

Produksjonen er regissert av den anerkjente norske regissøren Kjetil Bang Hansen, og er hans første produksjon i Storbritannia. Den har en norsk- og engelskspråklig rollebesetning, og fremføres på norsk med innslag av engelsk.

Medvirkende er Ragnhild Gudbrandsen, kjent for mange fra HBO-serien Beforeigners, og Øystein Røger sist sett i kritikerroste Pørni på norsk TV. Kikki Stormo stepper inn som Maia, rollen bekledd av Andrea Bræin Hovig i London. Rollebesetningen som drar på turné rundes av med Eric Todd, kjent fra Blue Bloods og Golden Globe-nominerte The Sinner, samt Sara Beranek.

 - Denne stille og destillerte versjonen av Ibsens aller siste stykke har truffet hjertene til både publikum og anmeldere i London og nå gleder jeg meg til å vise den her hjemme i Norge, sier Kåre Conradi, kunstnerisk leder for Det Norske Ibsenkompaniet.

Når vi døde våkner er Ibsens siste skuespill, det blir av mange sett på som et slags farvel og som en av hans mest selvutleverende tekster. Man kan også se klare paralleller til dagens samfunn hvor man skal gjenfinne livet etter koronaepidemien.

Hva skjer når du møter igjen den store kjærligheten du så bittert lot gå? Irene stod modell for billedhoggeren Arnold Rubeks store arbeid, som i sin tid gjorde ham verdensberømt. Han gjengjeldte aldri hennes kjærlighet, men giftet seg med en annen. Å la henne gå var hans største feiltrinn. Etter at de skiltes mistet han sin skaperkraft. Men under et sommeropphold i Norge, etter mange år i utlandet, observerer Rubek en mystisk kvinne i parken ved nattestid. Det er den samme Irene han forlot for mange år siden.

For mer informasjon eller intervjuforespørsler, se www.norwegianibsencompany.com eller kontakt:

Silje Grønli
+47 952 25 488
Silje@novavista.no


  • 1/1
  • 1/5
  • 2/5
  • 3/5
  • 4/5
  • 5/5
  • 1/1

Skuespillere

Maia Rubek - KIKKI STORMO
Arnold Rubek - ØYSTEIN RØGER
Irene von Satow - RAGNHILD MARGRETHE GUDBRANDSEN
Ulfhjem - ERIC TODD
Nonnen - SARA BERANEK 

Kunstnerisk lag

Regissør: KJETIL BANG HANSEN
Scenograf og kostymedesigner: MAYOU TRIKERIOTI
Lysdesigner: AMY MAE
Komponist og lyddesign: PETER GREGSON

Forestillingen er produsert av

  • 1/1

27. mai – 12. juni

70 min

Ordinær kr.450,-